måndag 20 oktober 2008

Richard Landén

I brist på originalitet kände även jag att jag var tvungen till att presentera mig först innan jag skrev mitt första inlägg på SSU Hallands blogg. Mina erfarenheter av detta lilla hörn av cyberspace, som nyligen även blivit tillägnat ett av Svenska Akademien antaget ord i och med epitet ”Bloggosfär”, är begränsade. Jag ser dock fram emot att tillsammans med andra SSU:are dela mina tankar och idéer på detta forum, som förhoppningsvis kan bidra till de ”bloggbävningar” som under den senaste tiden rört politiken i form av FRA-frågan.

Namnet är Richard Landén och jag representerar en underrepresenterad del av norra Hallands Kungsbacka – d.v.s. människor som insett att hjärtat sitter till vänster. Det politiska och framförallt mänskliga intresset har jag fått hemifrån, då vi ingående diskuterat frågor och ideologi ända sedan man först fick upp ögonen för att människor tycker olika och att världen ser ut på olika sätt. Den partipolitiska djungeln har jag tills nu undvikit trots stort intresse, mycket p.g.a. att det inte finns någon partipolitisk bakgrund inom familjen. De grundläggande humana vänsteridealen har jag dock fått med mig sedan bröstmjölken, vilket lett mig till att lätt känna för den reformistdemokratiska socialism som SSU och Socialdemokraterna i botten representerar.

För tillfället försöker jag att bidra till den betygsinflation som utvidgats i Sverige (i och med det begränsade tre betygssystemet) genom att studera på Komvux. Uppenbarligen måste man ha tre bokstäver i Naturkunskapsbetyget för att läsa juridik, vilket jag nu frustrerat åtar mig för att få möjlighet till att läsa vid något av södra Sveriges universitet nästa höst.

Med risk för att bli långrandig och spä på med argument rotade i min obotliga frustration kring hur betygsinflationen har hanterats, tänkte jag för den här gången avsluta här.

På återseende. ;)
Richard Landén

Inga kommentarer: